12 Inch race weer succes

€ 140.108 voor het goede doel
14.09.2013

14 September was het weer tijd voor een jaarlijks hoogtepunt: de 12inch Race! Honderden deelnemers reden mee voor het goede doel. Dj Remy draaide tijdens het feest na de race, waar zo'n 8000 mensen op af zijn gekomen. Samen met DJ Roog, Danny Nicolay en Leslie Williams was het weer een gezellige boel en kan de 12inch Race organisatie weer een succes toevoegen aan de reeks van mooie initiatieven. De fantastische show van licht en geluid werd verzorgt door een goede collega: Think AV. 

Bekijk het ook het foto album van dit evenement.

Over de 12inch Race

De 12 inch-race is een jaarlijks terugkerend evenement dat sinds 2003 plaatsvindt in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. De organisator van dit evenement is de Stichting 12 inch-race. De 12 inch-race is een race voor volwassenen op kinderfietsen met als doel zo veel mogelijk geld ophalen voor goede doelen. Hiervoor zoekt de organisatie sponsors (meestal uit de plaatselijke middenstand) en werven de deelnemers zoveel mogelijk persoonlijke sponsors. Verder wordt er van de deelnemers verwacht dat ze zo origineel mogelijk aan de start verschijnen. Hierdoor is het evenement een soort carnavalsoptocht op kinderfietsjes geworden. De start van de race vindt plaats op zaterdagavond 14 september vanaf het parkeerterrein van de Sportlaan waarna de deelnemers een parcours (1 ronde) van 7,3 km zullen voltooien. De finish van de race is ook op het parkeerterrein van de Sportlaan waar een evenemententerrein is ingericht. Een groot podium zal worden neergezet voor de prijsuitreiking, bekendmaking van de cheque en de optredens van verschillende artiesten. Kortom: de 12 inch-race is een evenement voor jong en oud waar een groot gedeelte van de Pijnackerse inwoners voor uitloopt.

Zaterdagavond werd er zoals gewoonlijk na de prijsuitreiking van de 12 inch-race het chequebedrag bekend gemaakt. En waar vorig jaar Babette van Veen nog de cheque in ontvangst nam was het dit jaar niemand anders dan Johnny de Mol ook een ambassadeur van de Guusje Nederhorst Foundation. Johnny sprak eerst nog een paar worden tot het 12 inch-publiek en mocht daarna een cheque van 66.304 euro mee naar huis nemen. Prof. Gertjan Kaspers mocht dit zelfde bedrag in ontvangst nemen voor VONK en gaf hierbij aan dat er weer volop vooruitgang geboekt kan worden in het onderzoek naar kinderkanker met deze donatie. Een delegatie van Stichting 'Help Jeffrey uit de rolstoel' mochten een cheque van 7.500 euro in ontvangst nemen en met dit bedrag zal Jeffrey ook weer een behoorlijke vooruitgang kunnen boeken.

Bekijk ook de website van de 12inch race.